8 Ekim 2011 Cumartesi

pred 485 ilk ders

İlk ders.  Tanışma ve kaynaşma. ZIPP bunu, bize kolaylaştırdı. Tedirginlik ve hatta İnanç Hocanın tabiriyle ‘eziklik’ yerini rahatlamaya ve kahkahalara bıraktı. Bir an hocanın yeni kural eklemesiyle, oyun içinde ellerin sanki raket ZIPP kelimesinin pingpong topu gibi olması da ilginçti.
Kişi başına düşen bir kelimeyle rastgele cümleler oluşturmamız, benim en zevk aldığım etkinliktendi. Ortaya çıkan edebi eser harikaydı bence.J .Anne ile kız arasında gidip gelen ve sıkıştığında telefona, sinemaya ve ‘sonra’lara başvuran bir öykü kahramanı Ahmet.   “ne yapıyorsun” oyunu da ayrı bir zevk alarak öğrenme biçimiydi benim için. Eller ile ayakların doğrulamadığı şeyleri söyleyen diller bizi çok güldürdü. Oje yapan erkek arkadaşlar, traş olan kız arkadaşlar…
Son oyunda ise inanç hocanın direktifleriyle, dar alanda kısa paslaşma yapar gibi, diyaloglarda kurduğumuz cümleler bize baya bir zihin jimnastiği yaptırdı. Ve bunu sesli ve sınıf ortasında yapmak da, stres ile özgüven artışının şimdilik doğru orantılı olduğu bir andı.
Eğitimde doğru spontane tavırlar, kararlar bir öğretmen için sanırım çekme halatı, zincir gibi bir şey bu yolda. Olmazsa olmazlardan. Anlık gelişen durumlarda bunlar eğitimcinin gerçek kabiliyetini ispat edecek ekipmanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder