21 Ekim 2011 Cuma

pred 485 ucuncu hafta

3. hafta. Yine ısınma turlarıyla başladık.  1’den 10’a kadar bütün sınıf sayacağız fakat sayıları sadece bir kişi söyleyebilecek. Mesela birden fazla kişi 3 derse tekrar başa dönüyoruz. Rekorumuz galiba 7’di. Anladık ki; grup ya da toplum içinde bir yönetici, kontrol edici bir kişi yoksa hiçbir iş yürümüyor. Süreci sistematik olarak idare edebilecek bir insana her zaman ihtiyaç var.
Isınma oyunlarından sonra yine dörtlü gruplar halinde doğaçlama hikâyeler anlattık. Sonra da, mısır patlakları.. Sonra, altışar kişilik gruplar halinde, 5 dakika içerisinde, 6 cümle ile senaryo yazmak müthişti. Hırsız rolünü tam kapmışım, arkadaşlar öyle dedi.  Yalnız diğer arkadaşların senaryoları da çok güzeldi. Birkaç grubun psikolojik oyunlarıysa bir harikaydı.
Son oyun bir kişinin yeni bir hikâye ile dâhil olup, bir kişinin ayrılmasıyla, sürekli 4 kişilik grubu koruduğumuz oyun. Ben biraz hesap hatası yaptığım için uydurduğum hikaye biraz çarpık oldu :) ben gruba dahil oldugum anda, rol gereği bir tane de erkek olması gerekiomus kafamdaki hikayede, erkek arkadaş ayrıldı. Neyse hemen toparladım ama baya koptuk o an :) Var olan durumun bir anda değişmesiyle bireylerin oyuna, duruma, hayata nasıl adapte olduklarını gördük bu oyunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder